Rohrer Studio
thumb_03-OC - computer room looking in - line dancing.jpg

Oliver Senior Center

Oliver Senior Center

Baltimore, Maryland | 7,421 square feet | Senior, Institutional 

 

06-OC sign with left side light.jpg
05OC - recption from library.jpg
02-OC - art rm to library and billiard.jpg
04-OC - admin to entry to mp.jpg
01-OC-reception-desk-from-entry.jpg
 

Working together intensively with limited resources, a devoted team of city, state, church, community end-users, developers and designers believed that this community, with such a strong past, could once again hold a bright future. This “tenant fit-out” occured within a vacant Victorian brewery complex which was the first phase of a renovation and urban renewal effort. The project provided a friendly atmosphere to house a range of activities from socializing, eating and  lectures to billiards, library, reading, card playing/games, art projects, dancing/exercise, computer lab, medical suite, administrative offices, toilets, shower and laundry. The design focussed on creating an open environment which maximized flexibility of use while making patrons fell part of a community and inspiring them with adjacent activities. 

2004 ASID Maryland Chapter Award
2003 AIA Baltimore Chapter Award